2011. november 27., vasárnap

Az autóbérlésről II. - biztosítás

Az autóbérlés során egyáltalán nem elhanyagolható szempont az, hogy az egyes cégek milyen biztosítási opciókat kínálnak kár és egyéb kellemetlenségek esetére. Az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat és biztosítások buktatóit tekintjük át alant.

2011. november 17., csütörtök

Az autóbérlésről I.

Gyorsan le kell szögezni, hogy bár az autóbérlés igazodik az új-zélandi árakhoz, azért közel sem olyan tragikus a helyzet, mint az ember várná. Mivel tömegközlekedés Új-Zélandon gyakorlatilag nincsen, autókölcsönző viszont annál több, a verseny abszolut pozitív irányba befolyásolja a piacot, ezért a szolgáltatás magyar pénztárcához mérten is egészen jóárasított. Természetesen itt is megtalálható az alsó-, közép és felső kategóriás szolgáltatás is, de pont emiatt mindenki rálelhet a saját igényeinek legmegfelelőbb szolgáltatóra.

2011. november 9., szerda

Belépési procedúra

Arról már volt szó, hogy az országba lépéshez a hazautazás időtartamához képest +3 hónapig érvényes útlevélre, az ottlétet finanszírozó, időarányos pénzösszegre, valamint túristavízumra van szükség. Most nézzük át a további lépéseket, és a belépési procedúrát egész odáig, hogy kitesszük a lábunkat a reptér kapuján.

2011. november 3., csütörtök

Internet

Mivel a szállásokat nem tervezem teljes mértékben előre bookolni, valamint a blog frissítés és a kapcsolattartás végett szükségünk lesz internet használatra, ezért elkezdtem ennek lehetőségét kutatni.

Az azért teljesen nyilvánvaló, hogy nem fogok vaskos dollárokat költeni arra, hogy ottani sim kártyát vegyek, nameg a lefedettségi helyzettel sem vagyok tisztában, úgyhogy inkább a free (vagy majdnem free) internetezési lehetőség útján indultam el és találtam is egész biztató dolgokat.