2012. február 29., szerda

Szingapúr by night

Megvolt az éjszakai séta, a kínai negyedből, végig a Marina Bay-t megkerülve hazáig. A Marina Bay Sands kilátójába is fellifteztünk jól (56 emelet kb. 30 másodperc alatt - a fülünk nem győzött nyomást kiegyenlíteni). Pár nekünk tetsző képet berakunk ide, a többi az oldal jobb oldalán található Szingapúr albumban vár jobb sorára.

Szingapúr, baby

Az éjszakai alvás jól sikerült: a németek horkoltak, mi meg rájuk ügyet sem vetve aludtunk. Aztán reggel mivel én korán felébredtem, jól megbosszultam a horkolást, és zörögtem egy csomót a lakatos fémszekrénnyel, amibe a cuccainkat zártuk. Konstans sóhajtozás jelezte, hogy sikerrel járok. Szóval a lényeg: éjfél után lefeküdtünk, aludtunk rendesen, jetlag kiheverve.

2012. február 28., kedd

@ SIN

Na megérkeztünk Szingapúrba, megizzadtunk, metróztunk, tusoltunk és törölközés után már megint megizzadtunk. Szóval meleg van.

A 12 órás repülőút gyorsan eltelt.. Felfértünk gond nélkül és egyből le is foglaltunk egy 3-as és 4 üléses sort, úgyhogy le tudtunk rendesen feküdni és a 2 étkezés kivételével szinte végigaludtuk az utat, kb. 1500 km-rel a cél előtt ébredtünk. A frankfurti várakozás sokkal megterhelőbb volt, mint ez a 12 órás repülés (a légiközlekedésben dolgozó fáradtan bólogat közben).

Az Airbus A380-al semmi különös élményünk nem volt. Elhozott ide, kicsit nagyobb mint a tesói, de ez minden. Képet sem csináltam, mert csak az első emelet első 10 méterét láttuk belőle.

A szállás megfelelő, bár egy 6 ágyas, kb. 9m2-es ablaktalan szobában alszunk, de legalább éjszakára menni fog a légkondi. A szobatársainkat még nem láttuk, reméljük, hogy nem indiaiak.

A metró össze sem hasonlítható természetesen a pestivel, tisztaság, megfelelő tájékoztatás, elektronyikus jegy, stb. Simán idetaláltunk, minden gond nélkül. Egyedül az volt megterhelő, hogy a szállás a negyedik emeleten van, és gyalog kellett felmászni a cuccokal.

Egyelőre ennyi, megyünk felderíteni a környéket. mert itt már sötétedik.

Legyetek jók, képek később.

2012. február 27., hétfő

@ FRA

Noshát felfértünk a Frankfurti gépre jól, engem egész úton egy arab kisfiú rugdosott, a légiközlekedésben dolgozót pedig egy magyar kislány, mert az jó.
Így érkeztünk meg Frankfurtba, ittunk egy-egy teát és a légiközlekedésben dolgozó egy kávét is. Azóta kóvályogtunk egy jót a reptéren és egy csendes helyen megnéztünk egy részt Supernatural-ból.

Várjuk az este 10-et, ami már kevesebb mint 9 óra. Nem lehet itt semmi értelmeset csinálni, viszont van fél óra ingyen wifi (és azért, hogy ezt most ide is lejegyeztem, a légiközlekedésben dolgozó kiröhögött :) ). 

Szevasztok, legközelebb Szingapúrból jelentkezünk.

@ BUD

Szóval itt dekkolunk a Ferihegyi Liszt Ferenc nemzetközi reptér 2/A 10.-es kapujánál és a rossz hír az, hogy a gép 6:55 helyett csak 9:00-kor indul Frankfurtba a sztrájk miatt, a jó hír viszont, hogy mi is a gépen leszünk.

Legközelebb Frankfurtból jelentkezünk. Ja és amúgy van ingyen wifi, meg egy csomó malév logó! :)

2012. február 26., vasárnap

Sztrájk Frankfurtban

A ma reggel sem telhetett el jó hír nélkül. Vasárnap estétől ugyanis ismét sztrájkolni kezdenek Frankfurtban a jómunkásemberek, 70%-os béremelést követelve. Én mondjuk azonnal rúgnám ki mindet - úgyis sok a munkanélküli, aki betöltené az állást -, de nyilván elfogult vagyok.

A tovább után jönnek a részletek.

2012. február 23., csütörtök

Hajrában..

Az elmúlt napok sem teltek eseménytelenül, ezeket vesszük most sorba a tovább után.

2012. február 12., vasárnap

Védőoltások

Lassan már az ismétlő oltásokon is túl vagyunk, úgyhogy gondoltam megírom, hogy mi a helyzet védőoltás fronton.

Új-Zélandra szerencsére nincsen semmilyen előírt- és semmilyen javasolt oltás sem. Ami miatt mi mégis beoltattuk magunk, az kizárólag Malajzia miatt van, hiszen az ország trópusi éghajlata és az ázsiai kultúra azért nem kicsit kedvez bizonyos betegségek terjedésének.

2012. február 10., péntek

Kuala Lumpur szállás & egyebek

Izzasztó keresgélés után végre megvan a Kuala Lumpuri szállásunk is. KL-ben ugye Új-Zélandról visszafelé töltünk el 3 éjszakát (2,5 napot).
Még amikor az Air Asia-s repjegyeket vettük, a repjegyhez kaptunk nagyon jutányos áron transzfert is, amit az Air Asia birtokában lévő SkyBus biztosít, s ami Kuala Lumpur központi pályaudvarához, a KL Sentral-hoz visz be a reptér LCCT termináljától. A szállás helyének kiválasztásakor ez volt az egyik szempont, a másik pedig az, hogy bár központi helyen lenne jó lakni, de semmiképp sem szerettem volna szállást KL nightclubokkal telizsúfolt részén (Bukit Bintang), egyrészt a közbiztonság, másrészt a hangzavar miatt.

2012. február 5., vasárnap

Cameron Highlands

A Kuala Lumpurtól mindössze 200 kilométerre északra fekvő Cameron Highlands (a felföld szóra valahogy nem áll rá a kezem, úgyhogy innentől CH) egész malajzia egyik legkiterjedtebb-, és legmagasabban fekvő területe. Itt található egész malajzia legmagasabb autóval megközelíthető csúcsa is. A highlands mérete kb. 700 négyzetkilométer, ami hozzávetőleg akkora, mint egész Szingapúr.

2012. február 2., csütörtök

Jegyek még

Megvettük immár a Lufthansás jegyeket is, juhé. :)

2012. február 1., szerda

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa, s egyben legnépesebb városa is a maga 1,6 millió lakosával. A fővárossal már szinte egybeforrtak a Klang völgyben fekvő, környező városrészek és kisebb települések is, ezért az így kialakult, szinte tökéletesen egybefűggő urbanizált területet szintén Kuala Lumpur névvel illetik, ám ez a majd' 8 millió lakosú metropolisz mégsem azonos magával a fővárossal.