2011. december 6., kedd

A kiválasztott

Nos hát a rengeteg keresgélés, összehasonlítás, terms and conditions bújás és néhány újabb őszhajszál növesztése után végre megvan az a cég, akiktől az autót bérelni fogjuk.

A legfontosabb szempontok, amiért őket választottam:
  • Nincs büntipénz a relocation dealeknél (ha Chch-ban vesszük fel az autót és Aucklandben adjuk le),
  • Nincs kezelési költség, valamint extra költségek a foglalásnál,
  • Az ár tartalmaz 24/7 roadside assistance-t (ezt nem bírtam jól megfogalmazni magyarul),
  • Nem lepusztult autókkal kereskednek,
  • Kedvező biztosítási opciókat kínálnak, jó áron,
  • Nem számolnak fel plussz költséget, ha reptéren vesszük fel, illetve adjuk le az autót,
  • Fel lehet vinni az autót a kompra, (sőt!)
  • Unlimited kilométer az árban,
  • A fórumokon mindenhol dícsérik őket.
Nade melyik is ez a cég?


Szóval az Apex nyert végül. A fent leírtak mellett-, illetve azokat kicsit részletezve azért elég jó választásnak tűnik perpill, de ami sokat nyomott a lattba, az mindenképp a tripadvisor sok pozitív review-ja. Szóval hiába a jó ajánlat, a community szava többet ér. Nade nézzük meg a dolgokat kicsit közelebbről.

Először is az autók, és azok árai. Természetesen a választásnál a büdzsé leszűkítette a kört, de erre a bérlési intervallumra elég kedvező áron ajánlanak autókat. És ez nekünk jó.
Itt a 33 dolláros dealt fogjuk valószínűleg választani, egyrész a kicsivel több erő és a nagyobb hely végett. Az autómata váltóval, meg majdcsak megbírkózunk valahogy. :)

Ügyesen van egyébként beárazva, mert a következő ajánlat egy 2006-2007-es, 1.8-as Toyota Corolla, ami egyrészt legrosszabb esetben nem 10, hanem csak 5 éves és talán megbízhatóbb, ugyanakkor csak 6 dollárral drágább naponta. Ez ugye esetünkben 216 dollár, ami kb 50 rongy. Lehet, hogy megéri az upgrade-et, ezen még elgondolkodom. Egyelőre viszont vegyük alapul az "economy sedan auto" kategóriát.

Továbblépve jönnek az extrák és a biztosítás: ilyen long term bérlésnél 12 dollár helyett 8-ért adnak full insurance-t (önrész nulla), ami biztosítja a szokásos dolgok mellett a kerekeket és a szélvédőt is. OMG, mi kell még?

Pedig itt még nincs vége. Szintén a long-term rental miatt újabb ajándék: az autót nemhogy szállítani lehet komppal a szigetek között, a járműre vonatkozó komp jegyet ők állják (190 dollár spórolás azonnal, helló), amennyiben rajtuk keresztül bookoljuk a kompot. Semmi gond, úgyis tudjuk mikor szeretnénk kompozni és bár limitálják, hogy melyik kompra vonatkozik ez, nekünk tökéletesen megfelel, mert pont erre a kompra terveztem (a délutánira, 13:10-kor indul Pictonból). 
Egyébként áthelyezhető a kompjegy más időpontra később, természetesen a hajó foglaltságának függvényében.

Egyik kicsit másfelől közelítve a kompot, szintén lett volna egy kedvezmény. A BBH Hostel klubkártya felmutatásakor ugyanis kapnánk 10% engedményt a passenger jegyek árából (70 dollár darabja), de ezt nem lehet összevonni az autóra vonatkozó kedvezménnyel - megkérdeztem. Hát így jártunk, valahol számítottam rá, hogy a kedvezmények nem összevonhatók.

Szóval ezzel az autóval és fent körülírt kondíciokkal a végösszeg 1610 dollárra rúgna, benne az autóra vonatkozó-, valamint kettőnk kompjegyének árával, mindent fedő full biztosítással (ha a toyota corollás ajánlat mellett döntenénk esetleg, akkor ugyanezekkel a kondíciókkal 1826 dollár jönne ki).

A foglalás természetesen neten tökéletesen megoldható, ehhez a bérlési szempontok kiválasztása-, és a sofőr személyi adatainak kitöltése után a bankkártyánk adatainak megadására van szükség csupán. A kártyára a bérlés megkezdéséig nem is terhelnek rá semmit, ekkor viszont majd a teljes összeget.

A foglalás lemondására is lehetőség van az Apex-nél, a bérlés megkezdése előtt több mint 48 órával még büntetés nélkül. Ha a bérlési időszak megkezdéséhez képest 48 órán belül próbáljuk meg lemondani foglalásunk, a bérlési összeg 20%-át vagyunk kötelesek megfizetni az Apex-nek.

Szóval hát így leszünk valószínűleg egy Nissan Sunny (or simalar :) ) leendő tulajdonosai, amint odaérek a dolgaimmal és bookolom a személygépjárművet. 

Soonish.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése