2012. március 1., csütörtök

Kota Warisan legjobb étterme

Szóval a falu legjobb étterme James ajánlása alapján (google maps link). Olyan jót és olyan adagot ettünk, olyan olcsón, hogy hihetetlen. Mondjuk az étterem szó azért túlzás, a kifőzde/látványkonyha ötvözet sokkal találóbb. Szóval a lényeg, hogy félig az étteremben, félig az utcán eszel, körülötted csupa helyi arc (eleve jót jelent), és akármerre nézel, sürög-forog a személyzet, mindenhol sül valami.

James szerint ez egy tradicionális maláj étterem, szerintünk inkább indiai. Ezt erősítik az ételek nevei, íze és elkészítési módszere is. Mi garlic-cheese naan-t ettünk (indiai fokhagymás-sajtos kenyér, fatüzelésű kemencében sütik), meg egy tandoori csirkét (speckó joghurtos mázba forgatott pikáns csirke, szintén kemencében). 

Elképesztően belaktunk, mivel nem tudtuk, hogy itt a naan mellé adnak köretet is, ráadásul azonnal 3 félét. Szóval bezabáltunk na. Az ára kemény 15 ringgit volt, üccsivel és jattal együtt.

Nyálcsorgatónak fellövök néhány képet. Sajna telóval készült, mert nem volt nálunk fényképező.




James amúgy csomó érdekeset mesélt most este, kezdve a Szingapúri nagytesóval, ami már a reptéren/kikötőben stb. bescanneli mindenki arcát, és mivel az egész város kamerákkal van tele, a pöpec arcfelismerő rendszernek köszönhetően mindenkiről tudják, hogy merre jár. Meg, hogy autót importálni is csak nagyon szigorúan lehet, mert az ott forgalomban lévő autók el vannak látva valami speckó jeladóval, ami minden hídnál, parkolóházban, stb. becsipog, és jól követhető, hogy ki merre jár.Valóságalapja nem tudom mennyi van a sztorinak, de mindenesetre tény, hogy Singapore-ban nem sok rendőrt láttunk az utcán, valamint az is tény, hogy látszólag tényleg hatalmas rend uralkodik.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Így is szakácskönyvbe illenek a képek a fényképezőgép lehet csak rontott volna rajtuk.

Névtelen írta...

Az alsó kép tartalmába én is szívesen beleharapnék ! :)

Megjegyzés küldése