2012. január 16., hétfő

Szállás az LCCT közelében

Az útvonalterv szerint Új-Zélandra menetben, ha minden jól megy, csak egy éjszakát töltünk Kuala Lumpurban, mivel reggel 8:40-kor indul a gépünk Christchurch-be. Ehhez kellett a legideálisabb szállást megtalálni, ami nem is volt olyan egyszerű feladat, tekintve, hogy Kuala Lumpur nemzetközi reptere (KUL) nem Kuala Lumpurban van.

Hanem Sepang-ban. Forma1-et követők számára talán ismerős lehet a hely, számunka viszont most csak annyi érdekes, hogy a reptér nagyjából 60 km-re fekszik Kuala Lumpurtól délre, és hogy a repülőtérnek a miénkhez hasonlóan két terminálja van: a nemzetközi járatokat fogadó KLIA (Kuala Lumpur International Airport) és a fapadosokat kezelő LCCT (Low-Cost Carrier Terminal). A kettő között közvetlen átjárás márpedig nincs, cserébe 20 km-t kell busszal/taxival közlekedni.

Az LCCT terminál majdnem kizárólagan az Air Asia-é, ebből kitalálható, hogy itt kell majd március másodikán reggel 6 óra felé fagyoskodnunk izzadnunk. A probléma pedig az, hogy kultúrált tömegközlekedés (értsd: kötöttvonalas) kizárólag a KLIA-ig van (KLIA Expressz vonat). Kuala Lumpurba bejutni tehát egy buszozást és egy vonatozást abszolválva lehet, ami legalább egy-, de inkább másfél óra. Mivel az utak gyarkan beállnak, a taxi sem gyorsabb.

Ebből következik, hogy ha az ember annyira paranoid mint én, és mindenhová szeret egyébként is időben odaérni, nem biztos hogy az új-zélandi utazását kockáztatná meg azzal, hogy lecsúszik a repülőjéről a reggeli csúcsban. Tehát KL-be bemenni egyetlen estére, számomra nem éri meg. Adott volt tehát a feladat, lássuk mit lehet tenni.

Különböző cégek nyilván észlelték a piaci rést és néhány hotel be is települt közvetlenül a reptér környékére, ezek a szállodák azonban árazásukat tekintve nem feltétlen a mi pénztárcánknak megfelelőek (PanPacific, Golden Palm).
Szerencsére van alternatíva azért és létezik néhány budget szállás is (ne legyen kétségünk, ázsiai mércéhez mérve ezek is drágák még), például az Empress Hotel Sepang, Concorde Inn Kuala Lumpur és az AirAsia által az LCCT közvetlen közelébe telepített Tune hotel LCCT. Sajnos ez utóbbiak - és főleg a Tune - a világ minden részéről érkező rengeteg transit-vendég miatt eléggé zsúfoltak és igénytelenek (tripadvisor pontok a béka segge alatt), és nem kevés olyan review is előfordult, ami bedbug-ot emlegetett. Hát köszi, de nem kérek belőlük.

A megoldás végül az lett, hogy a reptértől ici-picit távolabb, de még mindíg nem KL-ben keresgéltem szállást. És találtam is, az LCCT-től mindösszesen 15-20 percnyire, Sepang mellett szuperigényes, patyolattiszta, medencés - de árazásában még mindíg a budget vonalat képviselő Bed&Breakfast-eket: a Jawadene-t és a Rumah Putih-t.

Mivel a Jawadene ottjártunkkor zárva tart, ezért a Rumah Putih-ban foglaltam le egy kétágyas szobát. A ház maga a Salak Tinggi állomástól - ahonnan a KLIA expressz indul befelé a városba, illetve a shuttle busz indul az LCCT-re - mindössze 1 km-re van, a Kota Warisan nevű falucskában. A Salak Tinggi-ig busszal egyszerűen el tudunk jutni, ide pedig kijön értünk majd a ház tulajdonosa.

Szerintem ár/érték arányt tekintve jól választás lesz, legalább rá tudunk pihenni a másnapi, 12 órás fapados repülő-etapra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése