2012. január 12., csütörtök

YHA Kártya

Egy korábbi bejegyzésben már írtunk az új-zélandi hostel-hálózatokról. Ezek közül az egyik a YHA volt, amely egy olyan nemzetközi szervezet, ami Új-Zélandon is üzemeltet szállásokat. És szerencsére a világ számos más helyén is.

A fenti postban már jól látszott, hogy mindenképp érdemes lesz kiváltani egy klubkártyát, mert ezzel minden egyes YHA szálláson-, és jópár szolgáltatás esetében is kedvezményekre leszünk jogosultak. Természetesen kint is meg lehetne venni a kártyát, ami 45 dollárt kóstálna. Nem épp kevés.

Egy nemzetközi hálózatban az a jó, hogy szinte bármelyik YHA szálláson lehet ilyen kártyát kapni, és ez a kártya az összes ország összes YHA-jában érvényes lesz. A kártya árazása azonban országonként eltérő lehet, ezért elkezdtem keresgélni, hogy hol lelhető fel ilyen, és mennyibe is kerülhet.
Már Anglián keresztül, Skócián és Horvátországon át, mindenhol megnéztem, míg végül (de tényleg legvégül) gondoltam ránézek még, hátha van Magyarországon is. És láss csodát, van.

A Népligetnél álldogáló Budapest Youth Hostel is a YHA hálózat (vagy HI - hosteling international, lényegében ugyanaz a két dolog) tagja és még kártya kiállítással is foglalkoznak, ráadásul az új-zéladni ár kevesebb, mint negyedéért boldog tulajdonosa lehetünk egy ilyennek.

Nosza, meg is vettük tehát a kártyát, s azóta már le is leveleztem az új-zélandi YHA-val: teljes mértékben rendben van a kártya, el is fogják fogadni NZ-n is mindenhol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése