2012. február 10., péntek

Kuala Lumpur szállás & egyebek

Izzasztó keresgélés után végre megvan a Kuala Lumpuri szállásunk is. KL-ben ugye Új-Zélandról visszafelé töltünk el 3 éjszakát (2,5 napot).
Még amikor az Air Asia-s repjegyeket vettük, a repjegyhez kaptunk nagyon jutányos áron transzfert is, amit az Air Asia birtokában lévő SkyBus biztosít, s ami Kuala Lumpur központi pályaudvarához, a KL Sentral-hoz visz be a reptér LCCT termináljától. A szállás helyének kiválasztásakor ez volt az egyik szempont, a másik pedig az, hogy bár központi helyen lenne jó lakni, de semmiképp sem szerettem volna szállást KL nightclubokkal telizsúfolt részén (Bukit Bintang), egyrészt a közbiztonság, másrészt a hangzavar miatt.

A KL térkép vég nélküli bújása, valamint nagyjából 700 szálláshely review-inak átolvasása után végül a Matahari Lodge mellett döntöttem.
A Matahari Lodge a KL Sentral-tól mindössze egyetlen metrómegállónyira (Pasar Seni megálló) helyezkedik el és sikerült kifogni egy olyan ajánlatot, amivel elég jutányos áron kapunk saját duplaágyas szobát + reggelit. Nem mellesleg a szállás elnyerte a 2012-es travelers award-ot, a legjobb B&B kategóriában.
Elhelyezkedését tekintve egyébként is tökéletes lesz, mert pl. a Petronas ikertornyok is mindössze fél órás gyaloglással megközelíthetőek, valamit ahogy azt már korábban taglaltuk, a KL Sentral nagyjából a kínai negyed északi határa, ezért az olcsó és jó minőségű kajáldák is gyorsan megközelíthetőek lesznek számunkra. A végtelen gyümölcsutánpótlással kecsegtető Central Market-ről már nem is beszélve.

Amit manapság zsíroztunk még, az a Cameron Highlands-i trip. A 2,5 napot úgy tervezzük előreláthatóan, hogy mivel az új-zélandi repcsink menetrendszerint is éjfél körül szállna le, nem gondoljuk hogy az első napon éjszakán emberi időben ágyba tudnk kerülni, úgyhogy az első teljes napon alszunk ameddig tudunk, majd csavargunk egy jót KL-ben a kötelezőket letudva. A második napon megpróbálunk eljutni Cameron Highlands-re, a harmadik napon pedig délután 3-kor megyünk tovább Szingapúr felé ismét, majd onnan haza. Tehát az utolsó (fél) napra már semmi érdekes terv nincs, max jól bekajálunk + szuvenír vásárlás.

Szóval a lényeg, hogy egy nap van szánva Cameron Highlands-re. Erre azt találtam ki, hogy keresek egy jó- és megbízható sofőrt, aki elvisz minket, visszahoz, közben kicsit guide-ol, stb. Találtam is ilyet, s meg is állapodtunk, hogy az ominózus napon hajnal 5-re jön értünk a szálláshoz, 3 óra alatt elautózunk CH-ra, ott eltöltjük a napot, s 6 óra felé indulunk vissza KL-be. Így ha minden jól megy, alsó hangon is lesz 8 óránk, amit a highlands-en tölthetünk.

A hivatkozások oldalt update-eltem sok érdekes dologgal, egyebek mellett a fórumokon kézről-kézre terjedő megbízható taxisok elérhetőségeivel.

Az internet csodája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése